Architectuur Visualisatie.

Een realistisch beeld van een toekomstig gebouw schetsen nog voor de bouw van start gaat? Met architectuur visualisatie creëren we een realistische 3D impressie van toekomstige bouwontwerpen. Het is alsof je alvast in de toekomst naar je gerealiseerde vastgoed- of interieurproject kunt kijken.

Wat is architectuur visualisatie?

Een architectuur visualisatie is een fotorealistisch beeld gemaakt op basis van 3D modellen. Deze techniek wordt 3D rendering genoemd. Deze digitale rendering heeft zeer duidelijke details en lijkt zo levensecht dat het lastig is om het van een echte foto te onderscheiden. Met een 3D visualisatie van architectuur breng je bouwontwerpen dus tot leven nog voor de eerste steen is gelegd. Met Photomatch plaatsen we bijvoorbeeld een rendering van een projectwoning in een foto van de realiteit. Zo zie je direct hoe jouw project eruit gaat zien tussen de bestaande bebouwing. 

blank

De voordelen van architectuur visualisatie

Het vooraf hyperrealistisch visualiseren van bouwplannen heeft verschillende voordelen.

Een efficiëntere bouwplanning

3D visualisaties brengen complexe gegevens van ontwerpen tot leven, waardoor ze makkelijker te interpreteren zijn. Dit maakt het maken van een goede planning eenvoudiger. 

Betere samenwerking

Dankzij de realistische weergave van ontwerpen verloopt de communicatie – en daarmee de samenwerking – tussen architecten, bouwers en klanten beter. Potentiële problemen worden zo in een vroeg stadium al geïdentificeerd. 

Soepeler bouwproces en hogere klanttevredenheid

De efficiëntere bouwplanning en betere communicatie leiden tot een soepeler werkproces en hogere algemene tevredenheid over het project.

Soorten architectuur visualisatie

Er bestaan verschillende soorten 3D visualisaties. De twee meest gebruikte voor de architectuur zijn statische beelden en 3D animaties. Deze technieken zijn zeer geschikt om jouw verhaal te vertellen over de sfeer in een nieuwe wijk of over wat de kleur van de dakpannen doet met het ontwerp.

Statische beelden

Een statisch beeld is als het ware een foto. De beelden lijken levensecht en zijn vaak niet van een echte foto te onderscheiden. Alle details worden meegenomen in de 3D render: lichtinval, overvliegende vogels, bloemen in de tuin. Zo laten we met levensechte visualisaties zien hoe een statisch huis er als een echt thuis kan uitzien.

3D animaties

3D animaties brengen architectuurprojecten tot leven in een digitaal gemaakte video. Met deze 3D video’s trek je nog meer aandacht voor je bouwontwerp. De sfeer van een woning of wijk komt nog beter over. Dit zorgt ervoor dat gezinnen zich al helemaal in die wijk zien wonen en hun interieur al voor zich zien nog voor de woning bestaat.

Technieken in architectuur visualisatie

Bij het maken van de 3D visualisaties in de architectuur maken we gebruik van verschillende technieken om jouw ontwerp tot leven te brengen. De belangrijkste technieken zijn rendering en virtual reality.

Fotorealistische rendering

Een fotorealistische rendering heeft zeer duidelijke details en is niet van de werkelijkheid te onderscheiden. Een render is simpel gezegd een foto van een 3D model. Met renderen kan je de juiste kleuren, texturen, details en belichting geven aan een 3D model. Hierdoor komt de 3D visualisatie van jouw vastgoed fotorealistisch tot leven. Deze fotorealistische render kun je gebruiken bij je verkoopplannen, presentaties en advertenties.

Virtual reality

Met virtual reality komen jouw bouwontwerpen nóg meer te leven. Onze 3D video’s presenteren alles in bewegend beeld en zorgen zo voor extra beleving en animatie. Perfect voor een virtuele wandeling door een toekomstige nieuwe woning en tuin. Met een virtual reality bril loop je echt even door de ruimte en ervaar je het gebouw

.

V-Render’s aanpak in architectuur visualisatie

Als 3D renderstudio zijn wij gespecialiseerd in het creëren van kwalitatieve en realistische 3D beelden. Wij maken architectuur visualisaties volledig op jouw wensen afgestemd. Wijzigingen in kleuren en texturen zijn bij ons helemaal gratis én je krijgt een onbeperkt aantal beelden. 

We hebben jarenlange ervaring en een uitgebreide klantenportefeuille. Een groot deel van ons klantenbestand omvat architectenbureaus en vastgoedontwikkelaars. Ook een project op de planning? Wij denken graag mee in 3D. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de mogelijkheden van je projectgrond? Laat ons een bouwgrond visualisatie maken. 

exterieur visualisatie architect architectuur render renderstudio rendervisualisatie woning villa nieuwbouw 3d 3dvisualisatie

Met welke diensten kunnen we
jou helpen?

Heb je een vraag of wil je
vrijblijvend een offerte aanvragen?
Dan horen wij het graag.

V-Render BV

    "Dynamiek en creativiteit zit in ons DNA"
    “Wij begrijpen dat elke klant uniek is, daarom bieden we een persoonlijke service waarbij we verder gaan dan wat van ons verwacht wordt. Daarbovenop streven we naar kwalitatieve visualisatie aan een lage prijs.”

    – Wouter Verheyen, zaakvoerder