Wat is rendering?

Schetsen, foto’s en moodboards zijn visueel niet altijd sterk genoeg om een goed beeld te krijgen van jouw project of product. Renders zorgen voor een beter inzicht. Ze brengen ideeën en dromen als het ware tot leven waardoor jij – en je klanten – je helemaal in kunt leven. 

Maar wat is renderen? Bij 3D rendering wordt een fotorealistische 2D afbeelding gemaakt op basis van 3D modellen. Een digitale rendering heeft daardoor duidelijke details en lijkt zo levensecht dat het lastig is om het van een echte foto te onderscheiden. Sterker nog, de meeste grote bedrijven gebruiken fotorealistische 3D rendering in hun catalogi, in plaats van echte foto’s. 

Waarvoor gebruik je rendering?

3D renders vind je overal. Met deze visualisaties maak je namelijk realistische afbeeldingen die het echte leven nabootsen. Ze worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in interieurontwerp, meubelcatalogi, vastgoed en architectuur visualisaties. Zo kun je als architect al laten zien hoe een gebouw in de straat past voordat de bouw begint. En als meubelwinkel kun je klanten laten zien hoe een fauteuil in hun woonkamer staat. 

De kracht van 3D renders

In de productmarketing, vastgoed en bedrijfspromotie is 3D rendering een van de belangrijkste methodes van visualisatie. Realistische en zeer gedetailleerde beelden spelen namelijk een belangrijke rol. Fotografie is hiervoor te duur en tijdrovend. Voor fotografie is immers een groot team betrokken en zijn veel rekwisieten nodig. De ruimte moet geënsceneerd worden en de beelden achteraf gemonteerd. Daarom kiezen veel bedrijven voor realistische 3D visualisaties

Digitale beeldverwerking

De kracht van een 3D render zit dus met name in de mogelijkheid tot digitale beeldverwerking. Het is relatief eenvoudig om meerdere versies van een ontwerp te tonen, dit ontwerp in verschillende situaties te plaatsen en diverse elementen toe te voegen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de juiste software en een goede professional die hiermee kan werken. 

Visualisatie

De visualisaties kunnen volledig op jouw wensen worden afgestemd. Een 3D render geeft zo een unieke inkijk in jouw project. Van een nieuwe keuken, volledige renovatie of nieuwbouw tot een gezinswoning, wooncomplex, tuin, zwembad, TV-decor en zoveel meer. 

Verschillende soorten rendering

Er zijn verschillende soorten 3D rendering. Drie populaire soorten zijn:

  • Statische renders: als het ware een 2D foto, maar dan gemaakt op basis van 3D modellen. Zo kun je bijvoorbeeld een 3D model van een vastgoedproject aanvullen met beplanting en infrastructuur. Statische renders vormen vaak de basis voor verdere commerciële communicatie.
  • 3D video’s: worden veel gebruikt bij marketing en reclame. Met 3D video’s kun je verschillende perspectieven en de kleinste details van bijvoorbeeld een ruimte laten zien. Perfect voor een virtuele wandeling door een project, woning of tuin.
  • Animated stills: een mix van een statische render en een 3D video. In een statisch beeld worden bepaalde elementen geanimeerd. Zo zie je bijvoorbeeld hetzelfde interieur, maar verandert het daglicht in de ruimte. 

Toepassingen van rendering

Renderings zijn gemakkelijk aan te passen en veelal betaalbaarder dan 2D alternatieven. Hierdoor kent 3D rendering vele toepassingen. Enkele voorbeelden:

  • Exterieur rendering: plaats een 3D render van een (project)woning in een foto van de realiteit. Dit wordt ook wel een Photomatch genoemd. Zo heb je meteen een beeld van hoe jouw project eruit zal zien in de bestaande omgeving.
  • Interieur rendering: pas eenvoudig de inrichting van een woning aan. Bijvoorbeeld aan de smaak van potentiële kopers zodat het beeld van een woning beter aansluit bij hun interieurwensen.
  • Bouwgrond visualisaties: toon de mogelijkheden van je projectgrond met een bouwgrond visualisatie. Je creëert meer inlevingsvermogen omdat afmetingen en vierkante meters naast een 3D impressie geplaatst worden.
  • Verkoopplannen: laat de mogelijkheden van een woning of project zien om potentiële kopers te overtuigen om over te gaan tot aankoop. Afmetingen en het aantal vierkante meters worden toegevoegd aan verkoopplannen. Maar ook texturen, kleuren en meubels waardoor je een 2D plan meer tot leven brengt. 

3D rendering bij V-Render

Bij V-Render houden we ervan om de dromen van onze klanten te visualiseren. Als 3D renderstudio zijn wij gespecialiseerd in het creëren van kwalitatieve en realistische 3D beelden. We werken voor zowel particulieren als toonaangevende architectenbureaus, projectontwikkelaars, stedenbouwkundigen en bureaus uit de design-, marketing- en reclamewereld. Wil je ontdekken hoe jouw project er in 3D uit zal zien? Neem dan zeker eens contact met ons op. 

× Stuur ons je vraag